Skip to content

Brasilialainen zouk

Brasilialainen zouk on aistillinen paritanssi jolle on tyypillistä kehon ja ylävartalon monipuolinen käyttäminen ja luovasti eri musiikkityyleihin tanssiminen. Laji kehittyi Rio De Janeirossa lambadasta, kun paikalliset tanssijat alkoivat kehittää tanssia uuteen suuntaan; vaikutteita kehitykselle antoivat antillilainen zouk-musiikki, muut brasilialaiset paritanssit sekä nyky- ja jazz-tanssi.

 

Tule kokeilemaan Jukan ja Sonjan opastuksella.

Tutustu brasilialaiseen zoukkiin Tanssi Vieköön -festivaalilla.

Esitys karnevaalikadulla perjantaina  24.8. klo 19.20

Tutustumistunti perjantaina 24.8. klo 20.30
Halli 3, loosi 4

Tämän jälkeen zouk party klo 01.00 asti!

 

Opettajina Jukka ja Sonja!

Jukka aloitti zoukin tanssimisen vuonna 2010 lajin rantautuessa Suomeen. Hän hurahti lajiin hyvin pian monipuolisen musiikin, kiinnostavien liikkeiden ja syvän tanssiparin kanssa koetun yhteyden takia.

Sonja löysi zoukin onnekkaan sattuman kautta vuonna 2011 ja ihastui heti sen monipuolisuuteen, virtaavuuteen ja hauskaan tanssiporukkaan. Zouk on vienyt Sonjan tanssifestareille ympäri maailmaa ja useiksi kuukausiksi Brasiliaan treenaamaan. Zoukin lisäksi Sonja on treenannut pitkään nykytanssia.

Jukka ja Sonja ovat ovat opiskelleet zoukkia pitkään alan huippujen kanssa ja opettaneet zoukkia vuosia Suomessa, käyden opettamassa myös muualla Euroopassa. He ovat osallistuneet kahdesti lajin arvostetuimpaan kilpailuun Brasiliassa ensimmäisinä Brasilian ulkopuolisina osallistujina. Opettajina he haluavat sekä opettaa tarkasti zoukin tekniikkaa että auttaa oppilaita löytämään zoukin ainutlaatuinen flow ja ilo.

Jukka ja Sonja opettavat zoukkia Helsinki Dance Centralissa
(https://helsinkidancecentral.com/).

Heidän Facebook-sivunsa löydät täältä.
(https://www.facebook.com/JukkaAndSonja/).