Skip to content

Kizomba

Semba ja Kizomba

Semba ja Kizomba ovat molemmat Angolasta lähtöisin. Semba on paritanssi, josta myös suosittu kizomba on saanut alkunsa. Semba on rytmikästä, vahvasti maahanpäin polkevaa ja luovaa tanssia, jossa viennin ja seuraamisen taito on oleellinen. Sembassa ei nimittäin ole yhtä tiettyä askelrytmiä, johon tukeutua läpi kappaleen, kuten useimmissa muissa paritansseissa. Kizomba on sensuelli paritanssi, jota tanssitaan paljon kiinteässä otteessa parin liikkuessa ”kuin yhtenä”.

 

Semba with Kirsi ja Carlos

Kirsi ja Carlos ovat kansainvälisesti tunnettu kizomban ja semban opettajapari. Kirsi toimi pitkään tienraivaajana lajeille Suomessa. Nykyään hänen asetuttuaan pysyvästi Portugaliin, työtä jatkaa espoolaistunut, angolalainen Carlos Camba. Pari opettaa yhdessä festivaaleilla ympäri Eurooppaa sekä järjestää matkoja semban ja kizomban juurille Angolaan.

Tanssi vieköön! festivaalille he tulevat paitsi tekemään paitsi Try out-opetuksen lauantaina, myös Karnevaalikadun näytöksiin yhdessä oppilasparin kanssa pe ja la. Tätä et voi missata! Semban hauskuus, luovuus ja tekninen taidokkuus tulevat näissä näytöksissä esiin mukaansatempaavalla tavalla!

Tule kokeilemaan
-> Try Out floor, lauantaina 25.8. klo 16.30
-> FDO Floor (Alkeistunti), lauantaina 25.8. klo 19.00

Tule katsomaan
-> Karnevaalikatu, perjantaina 24.8. klo 20.00
-> Karnevaalikatu, lauantaina 25.8. klo 11.40

Osta liput!

 

Kizomba room with Omar & Johanna

HALLI 3, FDO Floor

Perjantai 24.8.

21.30-22.00 Kizomba alkeet, Omar & Johanna
22.00-01.30 Kizomba party

Lauantai 25.8.

20.00-19.45 Kizomba alkeet, Omar & Johanna
21.00-20.45 Kizomba jatko, Omar & Johanna
22.00-01.30 Kizomba party

Omar & Johanna ovat pitkän linjan tanssijoita ja tanssinopettajia. He ovat toteuttaneet monet tanssiunelmansa perustamansa I Dance Helsinki -organisaation kautta. I Dance Helsinki on aktiivisesti kasvattanut ja inspiroinut kaupungin AfroLatin-skeneä useiden vuosien ajan, tuoden viikoittain yhteen eri koulujen ja tanssilajien harrastajat. Tapahtumissa käy sekä kizomban, salsan, bachatan kuin zoukinkin tanssijoita yli koulurajojen. I Dance Helsinki järjestää vuosittain myös Suomen suurimman kizomba-tapahtuman, FIKi-festivaalin. I Dance Helsinki löytyy myös Facebookista.

Kizomba-musiikki, liikkeen pehmeys ja parin välinen viennin ja seuraamisen herkkyys saivat Omarin ja Johannan rakastumaan kizombaan. He ovat käyttäneet paljon aikaa ulkomailla treenaamiseen ja tanssin opiskeluun maailman huippuopettajien johdolla.

Kizomban ytimessä on tanssille tyypillisen liikkeen ymmärtäminen ja jokaisen tanssiparin kohtaaminen juuri siinä kyseisessä hetkessä. Omarille ja Johannalle on tärkeää, että jatkuvien kuviosarjojen oppimisen sijaan fokus on paritanssin nautinnollisessa sujumisessa, musikaalisuudessa ja pehmeässä viennissä ja seuraamisessa.

Tanssi Vieköön -festivaalilla Omar ja Johanna opettavat sekä kizomban alkeita sekä avoimen tason tunteja.