Skip to content

Lindy hop

Lindy hop on Amerikasta lähtöisin oleva vauhdikas paritanssi, joka kuuluu likipitäen yleissivistykseen. John Travoltan sanoin Let’s do lindy.
Lindy Hopia tanssitaan swing-musiikkiin. Tanssi on syntynyt afroamerikkalaisen väestön keskuudessa. Amerikan kansallistanssiksikin kutsuttu lindy hop oli varsinainen muotivillitys vuosina 1935-1940, jolloin tanssi kehittyi ammattimaiseksi estradiviihteeksi New Yorkin Harlemissa. Nykyään sitä tanssitaan jazzklubeilla, kesän viinijuhlissa, kun musiikkina on swing, kun Porissa jazzataan tai Frank Sinatra soi radiossa.

Testaa lindy hop!

Perjantaina 24.8.

klo 18.00, Try Out Floor , halli 6
Tule tutustumaan lindy hopiin drop in -tyyppiselle tunnille. Tälle tunnille ei ole taitotasovaatimuksia ja se sopii kaikenikäisille tanssijoille. Tunnilla opit muutaman käyttökelpoisen kuvion, joiden avulla pääset luontevasti tanssiin kiinni. Lisäksi opit lajille olennaista kommunikointia parin ja musiikin kanssa. Et tarvitse tunnille omaa paria, sillä ohjaajat huolehtivat parinvaihdosta.

Lauantaina 25.8.

halli 3, loosi 4
klo 17.00-17.45 Lindy Hop -alkeet
klo 18.00-18.45 Lindy Hop -jatkotaso

Pasi Ojala & Elisa Schäfer
Pasi ja Elisa ovat tanssineet lindy hopia vuodesta 2011. He ovat kisanneet sekä keskenään että lajille tyypillisissä Jack’n Jill -kisoissa, joissa parit arvotaan kisahetkellä. Voittoja on tullut molemmille ulkomaita myöten. He ovat myös aktivoituneet muiden swinglajien parissa. Boogie woogiessa Pasi on myös kisannut maajoukkueessa kansainvälisellä tasolla. Pari rakastaa lindy hopissa tanssin monipuolisuutta, leikkisyyttä ja itseilmaisun loputtomia mahdollisuuksia. Rakkaus lajiin heijastuu myös heidän opetukseen.

Osta liput!