Twerkkaus ja Dancehall

Twerkkaus eli twerking juontaa alunperin juurensa afrikkalaisten heimojen tansseihin, josta se on fuusioitunut osaksi nykypäivän tanssityylejä. Osana afroamerikkalaista kulttuuria twerk on tuttu näky rap ja hiphop musiikkivideoista. Nykypäivän twerk on saanut paljon vaikutteita dancehallin ja reggaetonin puolelta, mutta sitä harrastetaan omana lajinaan ympäri maailmaa. Twerkille ominaista liikekieltä on lantion erilaiset aksentit, pakaroiden hyllyttely sekä voimakas provosoiva asenne ja läsnäolo (Teksti by Emmi Heimola)

Dancehall on jamaikalainen katsutanssi- ja musiikkilaji joka kehittyy ja uusiutuu koko ajan Kingstonin sydämessä, sen kaduilla ja bileissä. Dancehall on elämäntapa ja näin ollen tanssilajina kulttuurisidonnainen ”We live what we do, we do what we live” (Nicky Trice, Rifical Team). Dancehallissa tärkeää on asenne ja energia ”flow”. Hyvä dancehall-tanssija myös tuntee lajin historian, foundationin ja uusimmat stepsit.

Evaleena ”JaMami” Vuorenmaa on opettanut katutanssi ja showlajeja yli 15 vuotta. Tällä hetkellä hän opettaa viikkotunteja neljässä eri tanssikoulussa Tampereella, Ylöjärvellä ja Jyväskylässä. Hän käy myös säännöllisesti pitämässä tiivareita ympäri Suomea.

Dancehall opettajana Evaleena kuuluu tämän maan kärkinimiin. Hän pitää kunnia-asianaan kouluttaa itseään lajissa jatkuvasti ja reissaa siksi huippuopettajoen tiivareiden ja yksityistuntien perässä niin Suomessa kuin ulkomailla. Evelle on tärkeää pysyä ajanhermolla ja tarjota oppilaille parasta. Maailmassa ei ole kovin montaa merkittävää dh tanssijaa/opettajaa, jonka opeissa Evaleena ei olisi ollut.

Evaleena luotsaa tällä hetkellä myös kahta esiintyvää ja kisaavaa dancehall-ryhmää, JaMam’s Cats sekä Rumble Squad. JaMam’s Cats on ainoa Dh ryhmä Suomessa jolla on tilillään arvokisa-sijoituksia (vuodelta 2016 Latino Show sm pronssi, 2016 official dancehall crew voitto sekä 2016 Arvostettu dancehall Master Choreo wolrd pronssi).

 

Elise on lapsesta asti tanssinut monipuolisesti eri lajeja ja huomatessaan street-lajien olevan se oma juttu, hän on keskittynyt itsensä kehittämiseen niissä.

Elisen vahvuuksia ovat dancehall, twerk ja commercial dance. Hän on käynyt useiden opettajien tunneilla ja workshopeilla Suomessa, Ruotsissa ja Jamaikalla.

Elise kilpailee ja esiintyy menestyksekkäässä dancehall-ryhmässä JaMam’s Cats ja kokemusta on paljon erilaisista kilpailuista ja tapahtumista.

Elise opettaa tällä hetkellä twerkkiä ja commercial dancea Jyväskylässä Salsa Studiolla ja pitää useissa eri kaupungeissa polttaritunteja. Aiemmin hän on opettanut Tampereella Hip Hop Housella sekä Jyväskylässä Cooma Dance Academylla.

Elise on rento ja energinen opettaja, joka arvostaa hyvää asennetta ja halua oppia!

 

Emmi Heimola on Vantaalainen tanssija ja tanssinopettaja, joka ohjaa viikoittain useita täyteen myytyjä tanssitunteja pääkaupunkiseudulla. Emmi opettaa seksikästä ja sähäkkää reggaetonia sekä voimakasta ja seksuaalisesti provosoivaa twerkkausta.

Emmi on pitänyt ensimmäisenä Suomessa twerk workshopin, jossa on twerkattu metallimusiikkiin. Suosio on ollut suurta myös hiukan vaihtoehtoisemman yleisön parissa.

Vankkaa esiintymiskokemusta on karttunut erilaisista klubitapahtumista, messuista sekä kilpailuista. Taustatanssijana Emmi on ollut mm. artisteilla Juno, JVG, Tippa-T sekä Mäkki.


Wilma “Wili the Wild”
on Suomen Dancehall Queen vuodelta 2016. Wilma aloitti Meri-Tuulin “Bubblin’ Breezes” dancehall-tunnit vuonna 2010, jolloin myös rakkaus lajiin syttyi, sen monipuolisuuden sekä mukaansatempaavuuden johdosta. Dancehallin jatkuva kehittyminen sekä ns. “säännöt” inspiroivat Wilmaa erityisesti. Wilmalle dancehallin opettamisessa tärkeää on dancehallin autenttisuuden säilyminen, energiaa unohtamatta.

Wilma on pirteä, aina täysillä tanssiin heittäytyvä ja taitaa dancehallin eri osa-alueet loistavasti. Harvoin tapaat Wilmaa vakavin naamoin, huumori ja iloisuus on tarttuvaa! Wilma osallistuu säännöllisesti workshoppeihin sekä matkustaa Jamaikalla päivittääkseen tietonsa dancehallin viimeisimmistä tuulista.

Wilma on tanssinut Queens of Everything-ryhmän riveissä sen perustamisesta (2011) lähtien ja Bubblin’ Crew’ssa vuodesta 2015 lähtien.

 

Selecta Andor

Selecta Andor on ollut Suomen reggae-skenen aktiivisimpia dj:tä jo yli kymmenen vuoden ajan. Mukaansatempaavista ja energisistä seteistä tunnettu Andor on tuttu mm. Bassoradion Blaka Blaka Show’sta ja Reggae Stomp -klubista, ja hän toimi myös uutta uranousua tehneen Jukka Pojan keikka-dj:nä useita vuosia. Andor vierailee vuosittain Jamaikalla päivittämässä osaamistaan ja on soittanut keikkoja muiden maiden ohella myös Jamaikalla sekä sikäläisillä radiokanavilla. Selecta Andor onkin soiton lomassa spiikkaava deejii jamaikalaiseen selektorityyliin!

 

 

 

Osta liput!