Skip to content

Disco dance

Disco dance on viime vuosina kehittynyt hyvin fyysiseksi ja haastavaksi urheilulajiksi, jossa vaaditaan nopeutta, voimaa ja notkeutta. Tänä päivänä vähintään 140 bpm -tempoiseen musiikkiin tanssittava Disco dance muistuttaa tanssin, voimistelun ja aerobicin sekoitusta.

Disco dancessa ei ole kirjoitettuja liikkeitä tai tekniikoita mitä tulee noudattaa, mutta lajille on kehittynyt ajan myötä leimallinen tyyli. Ominaisia käsiliikkeitä ovat mm. nopeat pyöritykset, ojennukset ja voimakkaat iskut. Näihin käden liikkeisiin yhdistetään erilaisia askelikkoja, yleisimpinä kick and cross, potkut ja hypyt sekä askelikot, jotka pohjautuvat muihin tanssilajeihin. Voimistelusta ja baletista pohjautuvat hypyt, jazz- ja showtanssin piruetit ja pyörähdykset sekä käännökset täydentävät lajin teknistä puolta – ja liikkeet sopeutetaan discolle ominaiseen räjähtävään tyyliin. Discossa ominaisia ovat myös poseerauksen omaiset asennot.

Disco dancessa yhdistyvät liikkeiden yhteensopivuus ja monipuolisuus, rytmiikan ja dynamiikan vaihtelut, vahva tanssitekniikka sekä monipuolinen tilankäyttö. Kehon energisyys, hallinta ja nopeusvoima ovat tärkeitä, samoin estetiikka ja ulosanti . Värikkäät ja strasseista kimaltavat asut lisäävät tanssijan näkyvyyttä lattialla.

FDO Disco Dance Cup 

Lauantaina 25.8. klo 14.00-17.00

FDO Dance Floor

 

 

Fdo.fi

Disco dance