Skip to content

Capoeira

pienicapoeiraAfro-brasilialainen capoeira yhdistää peliä, tanssia, taistelua, musiikkia ja laulua. Capoeiraa pelataan ringissä eli rodassa. Kaksi pelaajaa tekee potkuja, väistöjä ja muita liikkeitä osoittaakseen oveluutensa ja teknisen taitavuutensa sekä kaataakseen toisen pelaajan.

Peliä säestää bateria, eli orkesteri soittiminaan berimbau, pandeiro, atabaque ja agogo. Soitettu musiikki määrittää pelin tyyliin ja pelaajien kohtaamisen. Laulut aloittavat ja lopettavat rodan ja kertovat capoeiran historiasta tai pelin tapahtumista vertauskuvin ja kommentoivat peliä.

Capoeira syntyi orjien keskuudessa Afrikasta tulleista tansseista ja vaikutteista. Capoeira on Brasilian toiseksi suosituin laji heti jalkapallon jälkeen. Capoeira alkoi levitä ympäri maailmaa 1970-1980-luvuilla. Viime vuosina capoeiran suosio on kasvanut voimakkaasti Aasiassa, Afrikassa ja Australiassa.

Capoeira Capital

Capoeira Capital on levittänyt capoeiraa Suomessa vuodesta 1989. Capoeira Capital toimii Helsingissä sekä Espoossa ja on osa Grupo Senzalaa, Rio de Janeirossa vuonna 1963 perustettua capoeiraryhmää.

Tanssi Vieköön -tapahtumassa  pääset tutustumaan capoeiraan sekä hallissa 3 että  Karnevaalikadun esityksissä.

Osta liput!