Skip to content

Intialainen tanssi

Bolly Beat Dance School

Bolly Beat Dance School ja Bolly Beat Dancers on Suomen vanhin intialaisiin tansseihin erikoistunut tanssikoulu ja intialaisiin lajeihin erikoistunut tanssiryhmä. Olemme tarjonneet monipuolista ja tasokasta intialaisten tanssien opetusta Helsingissä vuodesta 2008 ja tanssineet lukuisissa yleisö- ja yksityistilaisuuksissa.

Koulu tarjoaa tunteja värikkäästä bollywoodista kansantanssilajeihin niin aikuisille kuin lapsille. Myös perinteisempiä klassisia intialaisia tansseja on tarjolla. Hurmaava bollywood-tanssi yhdistää idän ja lännen tanssiperinteet leikitteleväksi kokonaisuudeksi. Klassisista tansseista mukana ovat kiehtova bharatanatyam, joka muinoin oli osa eteläintialaisten temppeleiden rituaaleja, sekä pohjoisintialainen kathakia, jonka eleganssi koostuu jalkojen rytmisarjoista ja nopeista pirueteista. Viikkotuntien lisäksi koulu järjestää tiivistunteja, joissa sukelletaan muihinkin intialaisiin tanssilajeihin.

 

Opettajat Sari Breilin ja Sanna Laine

Intialaisissa tanssilajeissa Saria kiehtoo tarinankerronta ja tunneilmaisun voimallisuus mutta myös liikkeiden monipuolisuus; motivaatio pysyy korkealla, sillä aina löytyy paranneltavaa ilmaisun ja tekniikan osalta.

Tanssiryhmän kautta Sanna on tutustunut moniin eri tanssityyleihin kuten pohjoisintialaiseen bhangraan, jossa häntä viehättää tanssin valtava positiivinen energia. Intialaisissa tansseissa Sannaa innostavat niiden kerronnallisuus ja niihin sisällytetty hauskanpito; tanssin pyörteissä ei usein edes huomaa liikkuvansa. Tämän saman tunteen hän haluaa myös välittää oppilailleen.

Lisätietoja: www.bollybeat.fi