Blues & Jazz Corner

Sukella aikamatkalle 1900-luvun alun hämyisiin salakapakkatunnelmiin esityksistä nauttien, soolo- ja paritanssitunneille osallistuen, livemusiikkia kuunnellen ja aamun pikkutunneille saakka tanssien. Blues & Jazz Cornerin koko festivaalin ajan jatkuvan ohjelman tarjoaa Jazz Factory yhteistyössä Blues Dance Helsingin kanssa.

Blues & Jazz tanssina?
Viime vuosisadan alkukymmeninä blues- ja jazzmusiikki kuumensivat tanssilattioita Amerikan mantereella. Tanssilajit syntyivät samanaikaisesti musiikin kanssa, joten ne pohjautuvat vahvasti musiikin tulkintaan ja improvisaatioon, lajien pitkiä perinteitä kunnioittaen ja hyödyntäen.

1800-luvun lopulla sorrettujen afroamerikkalaisten kokemuksista värinsä saanut blues levisi muuttoliikkeen myötä myös valkoihoisten kulttuuriin swingin ja jazzin ohella. Tämän päivän bluestanssia määrittävätkin yli vuosisadan aikana kertyneet monet tulkinnat. Bluesin afroamerikkalaiset juuret näkyvät kuitenkin edelleen tanssin estetiikassa ja rytmeissä.

Samoista juurista kumpuaa myös ilakoiva Charleston, joka levisi kulovalkean tavoin kaduilta kuppiloihin ja parrasvaloihin ympäri maailman. Aikoinaan skandaalimaisen estoton Charleston on energistä, jopa villiä, ja sitä tanssitaan nopeaan 1920-luvun jazzmusiikkiin soolo- tai paritanssina. Hieman myöhempään 1930-40-luvun swing-musiikkiin soolona tanssittava Authentic Jazz hyödyntää samoja perinteitä. Authentic Jazzin paritanssimuoto on näyttävä Lindy hop, joka yhdistää myös pariakrobaattisia ilma-askelia improvisoituun tanssiin.

Yhteistyössä: Jazz Factory & Blues dance Helsinki
Jazz Factory (vintage dance school)
info[at]jazzfactory.fi
Facebook

Osta liput!