Skip to content

Tanssin Gaala

FDO ry (Finnish Dance Organization) järjestää festivaalilla upean Tanssin Gaala -illan lauantaina. Gaalassa nähdään ainutlaatuinen kattaus eri tanssilajien edustajia ympäri Suomea esittämässä SM- ja IKM (Ikäkausimestaruus) -kilpailuissa menestyneitä teoksiaan! Tanssin Gaala tuo estradille eri ikäryhmien tanssijoita lapsista aikuisiin ja esityksiä sooloteoksista huikean näyttäviin muodostelmatanssiteoksiin.

fdo_logoFDO:n vuosittaiset stipendien saajat eri tanssilajeista paljastetaan Tanssin Gaala -tapahtumassa.  Stipendien saajien joukossa on niin itse tanssijoita kuin koreografeja ja valmentajiakin.  FDO:n tarkoituksena on voittoa tavoittelematta sekä edistää että ylläpitää edustamiensa tanssilajien harrastus- ja kilpailutoimintaa Suomessa. Lisäksi FDO pitää yhteyttä kansainväliseen kattojärjestöön International Dance Organizationiin eli IDO:on.

FDO:n piirissä kilpaillaan pääasiassa performing arts -lajeissa (showtanssi, jazztanssi, nykytanssi), disco dancessä, latino show:ssa ja eri katutanssilajeissa. Jäseniä yhdistyksellä on reilut 3500, mutta toimintapiirissä on huomattavasti vielä suurempi määrä tanssinharrastajia sekä tanssinammattilaisia ja erilaisia tanssiyhteisöä ja – kouluja.

Tanssin Gaala -näytös kestää noin 2 tuntia. Illan juontavat Merja Satulehto ja Marco Bjurström.