Skip to content

Tansseja maailmalta

Uniikki show kuljettaa sinut maailman ääriin ja takaisin.

Maailma tanssii ja tarinoi

Uniikki show kuljettaa sinut maailman ääriin ja takaisin. Näe eri kulttuureiden tanssiperinteiden helmiä ja koe tarinat joita kukin tanssi ainutlaatuisesti esittelee. Tanssimatka vie katsojansa Suomesta esimerkiksi Intiaan ja Argentiinaan asti.

Perjantaina 24.8. klo 18.00

Esityksen kesto 1h

Fuusio Tribal

Laura Luna ja Kaira Tribe esittävät fuusio tribalia, joka on Yhdysvaltain länsirannikolla syntynyt itämaisen tanssin alalaji. Tässä tanssissa yhdistellään taidokkaasti vaikutteita erityylisistä urbaaneista ja etnisistä tanssilajeista. Näytöksessä esitettävän teoksen on koreografioinut Laura Luna, yksi suomalaisista Tribal Fuusion pioneereista.

Hindujen tanssiperinnettä

Dancegroup Etnica tuo lavalle näyttävän Bollywood tanssin joka ottaa vaikutteita Gujaratin alueen kansantanssityyleistä nimeltä Garba ja Dandiya. Kyseinen tanssi on hyvin suosittu Hindujen 9 päiväisessä Navratri tapahtumassa jossa jopa tuhannet ihmiset kerääntyvät tähän yhteiseen tanssiin. Tanssi esitetään yleensä piirissä ja se on mukaansatempaavan energistä ja iloista!

Askelten Palo

Askelten Palo esittää neljä kansantanssia, joista välittyvät latinalaisamerikkalaisten kansojen ilo, energisyys, romanttisuus ja rohkeus.
Qocharunas on quechualaista alkuperää oleva perulainen tanssi. Qocharunasia tanssittiin osana rituaalia, jolla taattiin runsaat sateet ja hyvä sato. Kolumbialainen Cumbia on kansojen sekoittumisen suurin kulttuurinen ilmenemismuoto. Cumbia on saanut vaikutteita kolmesta eri alkuperästä: afrikkalaisilta, intiaaneilta ja eurooppalaisilta.

Tusa tulee Hondurasista. Siinä mies yrittää saada naisen rakastumaan itseensä antamalle tälle maissin kuoren (la tusa), mutta tullessaan torjutuksi, mies antaakin naiselle kukan tai tähkän ja voittaa näin tämän sydämen. Rapanui on tanssi Chilen Pääsiäissaarelta, mutta sen juuret ovat Polynesiassa. Rapanui ja muut saaren tanssit ja musiikki on omistettu jumalille, soturien hengille, sateelle ja rakkaudelle.

Rion karnevaalien maailmaan

Milagre Dancersin numerossa sukelletaan hetkeksi Rion karnevaalien maailmaan kun showryhmän tanssijat lipuvat lavalle paljettibikineissään ja sulkapäähineissään. Milagren esitys alkaa hidastempoisella, melodisella samballa jota tanssijat ilmentävät salonkisamballe tyypillisellä sulavalla, leikkisällä ja monipuolista vartalonhallintaa vaativalla liikekielellä.

Siitä siirrytään sähäkkään ja nopeatempoiseen Batucadaan eli Baterian soittamaan rumpumusiikkiin jota Passistat eli soolotanssijat ilmentävät sambassa yleensä improvisoiden, kuitenkin tässä esityksessä koreografiaa tanssien. Tätä eri soittimien muodostamaa monipuolista rytmiä tanssitaan käyttämällä virtuoosimaisesti mm. samban perusaskelta (samba no pe), erilaisia lantioniskuja, jalkakikkailuja, diivamaista kävelyä ja poseerauksia!

Pala Espanjan Andalusiaa

Palavana tanssiryhmä tuo näytökseen palan Espanjan Andalusiaa herkällä Sevillanas con manton- ja rytmisellä Pataitas por bulerias –koreografioillaan. Sevillanas –tanssi on flamencovaikutteita saanut espanjalainen kansanlaulu- ja musiikkityylilaji. Sevillanasta kuullaan ferioissa ja pyhiinvaelluksilla. Sevillanas on muotoutunut ajan saatossa ja nousee nyt lavalle. Esityksen lopuksi ryhmä tanssii flamencon ehkä tärkeimmän tyylilajin, por Bulerias rytmiin. Bulerias on vaativa laji jota yleensä tanssitaan vuorovaikutuksessa muusikoiden kanssa juhlissa ja illanvietoissa. Bulerias on ilonpitolaulu jonka voi välittää myös vakavampia sävyjä.

Palavana esiintyy lähes poikkeuksetta elävän musiikin säestämänä mutta Tansseja Maailmalta –näytöksessä kuullaan bändin sijaan Estrella Morenten ja El Barrion musiikkia. Perinteisiin koreografiarakenteisiin pohjautuvat koreografiat ja sovituksen on tehnyt Anne Riikola Sarkkila.

Tunnelmaa Egyptin kaduilta

Zaray Dancers esittää vauhdikkaan tanssin suoraan Egyptin kaduilta. Mahraganat Shaaby on voimakasta ja menevää nuorten tanssia, jossa yhdistyy katutanssi ja itämaiselle tanssille tyypilliset liikkeet astetta reteämmällä asenteella. Koreografia on yhdistelmä Lena Heltin ja Laura Zarayn teoksista.

Kiinan historian tunnelmaan

Han Tang ryhmä vie katsojan 2000 vuoden päähän Kiinaan. Kuinka kiinalaiset pukeutuivat 2000 vuotta sitten? Millä tavoin he juhlivat tuolloin? Kuinka he näyttivät rakkauden ja onnen tunteet? Tule etsimään vastaukset kiinalaisen tanssin keinoin!

Afrikan villeihin rytmeihin

Tanssiryhmät Dance Ground & Afro Vibe villitsevät Afrikan rytmein aina Angolasta Ghanaan, Nigeriaan ja Kongoon! Lavalla nähdään tanssityylejä laidasta laitaan, mm. Azonto, Ndombolo ja Afro House! Esityskokonaisuuden on koonnut Laura Laiapea.

Moderni naisellinen Baladi

Oriental Hype esittää yhteistyössä Dancegroup Etnican ja Zaray Dancers –ryhmän kanssa Mikaela Jokisen koreografioiman modernin baladin. Tanssissa yhdistyy elegantti naisellisuus, monipuolinen keskivartalon liikekieli ja veikeä tunnelma.

Lavani –tyylinen tanssisikermä Intiasta

Bolly Beat Dancers esittää Lavani –tyylisen tanssisikermän, joka on sensuelli ja naisellinen tanssilaji Maharashtran alueelta Intiasta. Koreografeina toimivat Radhika Sonar, Sanna Laine sekä Laura Kunnas.