Skip to content

Sexteto Viento

tuo tangon kultakauden rytmit milongaan lauantaina.

Osta liput!

Sexteto Viento

Sexteto Viento soittaa argentiinalaista tangoa kultakauden tyyliin! Kuopiolais-joensuulaisen yhtyeen vaikutteet tulevat suoraan tangon kultakauden vuosilta 1928–1958. Sexteto Vienton kaikki muusikot ovat musiikkilan ammattilaisia ja heitä yhdistää halu hyödyntää klassisen musiikin taitoja tässä haastavassa ja kiehtovassa musiikinlajissa, joka kevyen musiikin tyylilajeista on varmaankin lähinnä klassista musiikkia. Yhtyeen ohjelmisto koostuu omista sovituksista, jotka pyrkivät olemaan mahdollisimman uskollisia esikuvilleen, kultakauden parhaille tangotulkinnoille.

Yhtyeen nimi, Sexteto Viento, viittaa puhallinsoittimiin, jotka tuovat soittoon väriä ja vaihtelevuutta. Tarvittaessa ne toimivat ilmaisuvoimaisina soolosoittimina, joten yhtye pystyy esittämään myös laulettuja tangoja rikkomatta niiden alkuperäistä rakennetta.

Yhtyeen juuret ovat argentiinalaista tangoa soittaneessa triossa, joka perustettiin  syksyllä 2015. Trio laajeni vuotta myöhemmin kvintetiksi, ja vuoden 2017 alusta kokoonpano on ollut sekstetti.

Sexteto Viento -yhtyeessä soittavat:
Kristiina Penttinen, viulu
Anna-Elina Lavaste, huilu
Marketta Kivimäki, klarinetti
Heikki Valkonen, virtuaalibandoneon, sovitukset
Leena Toivanen, piano
Esko Kauppinen / Tero Airas, kontrabasso

Sexteto Viento Tanssi Vieköön -tapahtumassa

Yhtye esiintyy milongassa (Halli 1), lauantaina klo 21

Anna kultakauden rytmien viedä, ja hanki lippusi jo etukäteen, saat ne edullisemmin!

Osta liput!