Skip to content

Piia Eveliina

Piia Eveliina on tanssija, tanssinohjaaja sekä esiintyvä taiteilija, joka laittoi balettitossut jalkaan 4-vuotiaana. Siitä lähtien tanssi on ollut hänen suuri intohimonsa, mutta tanssilajit ovat vuosien saatossa vaihtuneet moneen kertaan.

Lavasterakentajakoulu vaihtui  monipuolisiksi tanssiin ja näyttelijäntyöhön liittyviksi opinnoiksi, kun veri veti kulisseista esiintymään. Vastoin suunnitelmia hyvästä harrastuksesta tulikin ammatti:

Olen aina halunnut tehdä jotain persoonallista ja kokeilla uusia juttuja. Vuonna 2009 lähdin tanssikaverin innoittamana kokeilemaan tankotanssia ja sille tielle jäin. Akrobatian yhdistäminen tanssiin toi mukavaa lisähaastetta. Tutustuin myös tuolitanssiin sekä muihin akrobatialajeihin ja kiinnostuin sirkuksesta, jossa näin huiman whip cracking -ruoskatemppuesityksen. Tanssijana halusin tehdä tanssillisia esityksiä ja siitä tyylisuunnasta löytyi tekijöitä maailmaltakin. Lanseerasin Ruoskatanssi-nimellä kulkevan esityksen itselleni eli whip dance.

From Pain to Pleasure – Piagrina

Piia Eveliina tekee yrityksille erilaisten teemojen mukaan räätälöityjä esityksiä. Yhdestä tällaisesta esityksestä on syntynyt  Tanssi Vieköön -tapahtumassa nähtävä tasapainoilun ja tanssin yhdistävä esitys, jossa käytetään ralliauton rengasta. Työn alla on myös oma tanssiteos From Pain to Pleasure – Piagrina, kertomus ihmisen elämässään kohtaamista kivuista ja onnenhetkistä. Tapahtumassa saadaan maistiaisena pieniä katkelmia teoksen tanssinumeroista. Pidemmän aikaa Piia Eveliina on keskittynyt enemmän ohjaamaan muita ihmisiä, mutta palaa nyt teoksen myötä lavalle. Hän haluaa innostaa ihmisiä kokeilemaan uutta ja löytämään oman luovuutensa!

Osta liput!