Halli 3, loosi 6 ohjelma

Perjantai

17.30-17.55 Samban esittelytunti / Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tule kokeilemaan iloista ja energistä karnevaalisambaa vaikket olisi tanssinut aikaisemmin. Tunnilla tehdään samban perusliikkeitä, helppoja askelsarjoja ja laitetaan lantiot liikkumaan. Rytmikäs musiikki ja ihanat, energiset ja taitavat ohjaajamme Kati ”Katinha” Suominen ja Fanny Kaarne (Império do Papagaio) pitävät huolen siitä, että tunnilla on hauskaa ja pääset aitoon karnevaalifiilikseen. Tunnille voi tulla tossuilla, sukilla tai korkokengissä.
samba.fi

18.00-18.25 Sambic® -perustunti
Iloa ja energiaa brasilialaisilla tansseilla! Energiaa ja liikkuvia lanteita on luvassa Sambicin näytetunnilla. 25-vuotias liikuntatrendi vie meidät samba-reggaen ja samban maailmaan, tanssimatkalle Bahiasta Rioon! Tanssin kokemista, ilmaisua ja tanssin iloa! Tunti sopii kaikille tanssiliikunnasta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta. Lajin erikoispiirteenä on lajin soveltuvuus kaikille tanssiliikunnasta kiinnostuneille, monipuolisuus sekä selkeä ja hauska opetustyyli. Ohjauksen ohessa voit ihastella myös oikeita samba-asuja! Ohjaajana: Sambic -liikuntatuotteiden kehittäjä Taina Kanerva/Tanssikoulu Sambic sekä Sambic-Team.
www.sambic.com

18.30-19.20 Samban jatkotaso/ Milagre tanssikoulu
Milagren jatkotason Samba-workshopissa pääset kokeilet ja opit brasilialaista sambaa Anne Nevalainen-Silvan tyyliin. Anne on yksi tämän hetken arvostetuimmista brasilialaisen samban asiantuntijoista Suomessa. Annen tunneilla, workshopeissa ja valmennuksessa moni kokeneempikin sambaaja on kokenut ahaa-elämyksiä. Workshop on edistyneille tanssijoille suunnattu tunti, jossa harjoittelemme brasilialaisen samban tekniikkaa sekä samba no pé:ta monipuolisesti tyylejä, tempoja, elementtejä ja rytmejä hyödyntäen. Tunnilla tanssimme myös salonkisambaa ja showsambaa, joten pääset tutustumaan sambaan hiukan laajemmin. Teemme haastavia askelyhdistelmiä, treenaamme edistyneempää vartalonkäyttöä, harjoittelemme jalkakikkailuja sekä muodostamme pienen koreografian. Tunneilla lämmitellään paljain jaloin, mutta tanssitaan pääasiassa korkokengissä eli ota lattarikengät tai plataformat mukaan.
www.milagre.fi

19.30-19.55 Milagre tanssikoulun esittelytunti
Samban alkeet -esittelytunnilla pääset tutustumaan brasilialaiseen sambaan iloisella, reippaalla ja energisellä otteella! Tunnille voi tulla kuka tahansa, eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvitse olla. Esittelytunti sisältää lyhyen lämmittelyosuuden ja tekniikkaosuuden, jossa harjoittelemme mm. samban vartalonkäyttöä ja perusaskelta – samba no pé:ta. Lopuksi harjoittelemme sambaan olennaisena osana kuuluvaa esiintymistä lyhyiden askelyhdistelmien (koreografian) avulla. Tunnilla voi tanssia paljain jaloin, tossuissa tai lattarikengissä. Tunnin vetää selkeällä ja helposti seurattavalla tyylillään Milagre Dancersin erittäin pidetty ohjaaja ja showryhmän tanssija Marika Mehtonen.
www.milagre.fi

20.00-20.50 Sambic® jatkotunti
Sambic tanssiliikunta vie sinut brasilialaisten tanssien ja rytmien maailmaan tyyleinä samba/axé/samba-reggae. Jatkotunnit keskittyvät reippaisiin sarjakokonaisuuksiin ja mausteena on myös sambaan olennaisesti kuuluva samba no pé -askel, jota yhdistetään muihin liikkeisiin. Lopussa fiilistellään yhdessä esiintyjiemme kanssa! Tunti sopii samban perusteiden hallitseville tai sambasta kiinnostuneille kokeilijoille joilla on jo aiempaa tanssikokemusta.
Ohjaajana: Sambic -liikuntatuotteiden kehittäjä Taina Kanerva/Tanssikoulu Sambic sekä Sambic-Team.
www.sambic.com

22.30 alkaen: Brasilialainen Pagode-baari ”Brazuca” | Tanssikatu, ravintola Street Kitchen)/ Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tule mukaan tanssimaan, laulamaan ja pitämään hauskaa letkeän Pagode-samban tahdissa. Livemusiikista vastaa sambakoulujen soittajista koottu pieni akustinen pagoderyhmä. Tässä Brazuca-ravintolassa on koko festivaalin ajan brasilialainen teema ja tarjolla on brasilialaisia ruokia ja juomia.
samba.fi

 

Lauantai

11.30-11.55 Capoeiran esittelytunti
www.capoeiracapital.fi

12.00-12.25 Samban esittelytunti (myös miehille!) / Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tule kokeilemaan iloista ja energistä karnevaalisambaa. Esittelytunnille voi tulla, vaikket olisi tanssinut aikaisemmin. Tällä tunnilla on mukana oma ohjaaja myös miehille! Tunnilla tehdään samban perusliikkeitä, helppoja askelsarjoja ja laitetaan lantiot liikkumaan. Rytmikäs musiikki ja kokeneet, taitavat ohjaajamme Kirsi Salo ja Sergey Malkov (Império do Papagaio) pitävät huolen siitä, että tunnilla on hauskaa ja pääset aitoon karnevaalifiilikseen.
Tunnille voi tulla tossuilla, sukilla tai korkokengissä.
samba.fi

12.30-13.20 Samba jatkotaso / Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Jatkotason samba-workshop á la Riikka Roseira, Tampere. Riikka on Rion perinteikkään sambakoulun G.R.E.S. Portelan (karnevaalivoittaja 2017) kolminkertainen passista eli soolotanssija, joka on kehittänyt tanssitaitojaan vuosien varrella Riossa paikallisten mestareiden opissa. Tällä jatkotason tunnilla keskitytään energiseen, tehokkaaseen ja sähäkkään perusaskellukseen yhdistettynä pehmeillä, eleganteilla ja viettelevillä vartalon liikkeillä. Treenataan, diivaillaan ja hassutellaan korot jalassa ja suu naurussa.
samba.fi

13.30-13.55 Samban esittelytunti (myös miehille!) / Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tule kokeilemaan iloista ja energistä karnevaalisambaa. Esittelytunnille voi tulla, vaikket olisi tanssinut aikaisemmin. Tällä tunnilla on mukana oma ohjaaja myös miehille! Tunnilla tehdään samban perusliikkeitä, helppoja askelsarjoja ja laitetaan lantiot liikkeelle. Rytmikäs musiikki ja energiset, taitavat ohjaajamme Terhi Poutiainen (Samba Carioca) ja Sergey Malkov (Império do Papagaio) pitävät huolen siitä, että tunnilla on hauskaa ja pääset aitoon karnevaalifiilikseen. Tunnille voi tulla tossuilla, sukilla tai korkokengissä.
samba.fi

14.00- 14.25 Sambic® perustunti
Iloa ja energiaa brasilialaisilla tansseilla! Energiaa ja liikkuvia lanteita on luvassa Sambicin näytetunnilla. 25-vuotias liikuntatrendi vie meidät samba-reggaen ja samban maailmaan, tanssimatkalle Bahiasta Rioon! Tunti sopii kaikille tanssiliikunnasta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta. Lajin erikoispiirteenä on lajin soveltuvuus kaikille tanssiliikunnasta kiinnostuneille, monipuolisuus sekä selkeä ja hauska opetustyyli. Ohjauksen ohessa voit ihastella myös oikeita samba-asuja. Ohjaajana Sambic -liikuntatuotteiden kehittäjä Taina Kanerva/Tanssikoulu Sambic sekä Sambic-Team.
www.sambic.com

14.30-15.20 Samban jatkotaso / Milagre tanssikoulu 
Milagren jatkotason Samba-workshopissa pääset kokeilemaan ja oppimaan brasilialaista sambaa Anne Nevalainen-Silvan tyyliin. Anne on tämän hetken arvostetuimpia brasilialaisen samban asiantuntijoita Suomessa. Annen tunneilla, workshopeissa ja valmennuksessa moni kokeneempikin sambaaja on kokenut ahaa-elämyksiä! Workshop on edistyneille tanssijoille suunnattu tunti, jossa harjoittelemme brasilialaisen samban tekniikkaa sekä samba no pé:ta monipuolisesti – Annen tapaan – erilaisia tyylejä, tempoja, elementtejä ja rytmejä hyödyntäen. Tunnilla tanssimme myös salonkisambaa ja showsambaa, joten pääset tutustumaan sambaan hiukan laajemmin. Teemme haastavia askelyhdistelmiä, treenaamme edistyneempää vartalonkäyttöä, harjoittelemme jalkakikkailuja sekä muodostamme pienen koreografian. Tunneilla lämmitellään paljain jaloin, mutta tanssitaan pääasiassa korkokengissä eli ota lattarikengät tai plataformat mukaan.
www.milagre.fi

15.30-15.55 Capoeira esittelytunti
www.capoeiracapital.fi

16.00-16.25 Milagre-tanssikoulun esittelytunti
Samban alkeet -esittelytunnilla pääset tutustumaan brasilialaiseen sambaan iloisella, reippaalla ja energisellä otteella! Tunnille voi tulla kuka tahansa, eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvitse olla. Esittelytunti sisältää lyhyen lämmittelyosuuden ja tekniikkaosuuden, jossa harjoittelemme mm. samban vartalonkäyttöä ja perusaskelta – samba no pé:ta! Lopuksi harjoittelemme sambaan olennaisena osana kuuluvaa esiintymistä lyhyiden askelyhdistelmien (koreografian) avulla. Tunnilla voi tanssia paljain jaloin, tossuissa tai lattarikengissä. Tunnin vetää selkeällä ja helposti seurattavalla tyylillään Milagre Dancersin erittäin pidetty ohjaaja ja showryhmän tanssija Marika Mehtonen.
www.milagre.fi

16.30-17.20 Samba jatkotaso / Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Jatkotason samba-workshopin ohjaa tamperelainen Marika Kivipelto. ”Marsu” on tanssinut sambaa vuodesta -99 ja ollut useita kertoja sambakoulunsa passistana sekä baterian kuningattarena. Marsu tunnetaan leikittelevästä tanssityylistään, johon hän ammentaa inspiraatioita Rion viimeisimmistä sambatrendeistä ja useista eri tanssilajeista.
Tämä workshop keskittyy mm. käsien viimeisteltyyn liikekieleen, lantion liikkuvuuteen ja samba no pé- askeleen variointiin. Luvassa myös trendikkään twerk-tanssin innoittamia harjoitteita, joilla saadaan sambapyllyt kunnolla heilumaan. Tunnin lopuksi kootaan opituista asioista pieni sarja, joka tanssitaan suomibaterian rytmeihin.
samba.fi

17.30-17.55 Samban esittelytunti / Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tule kokeilemaan iloista ja energistä karnevaalisambaa. Esittelytunnille voi tulla, vaikket olisi tanssinut aikaisemmin. Tällä tunnilla on mukana oma ohjaaja myös miehille! Tunnilla tehdään samban perusliikkeitä ja helppoja askelsarjoja ja laitetaan lantiot liikkeelle. Rytmikäs musiikki ja energiset taitavat ohjaajamme Elina Nikkanen (Samba Carioca) ja Sergey Malkov (Império do Papagaio) pitävät huolen siitä, että tunnilla on hauskaa ja pääset aitoon karnevaalifiilikseen. Tunnille voi tulla tossuilla, sukilla tai korkokengissä.
samba.fi

18.00-19.00 Sambic® jatkotunti
Brasilialaisia tansseja, samba no pé -askelta sekä yhteinen sambakoreografia esiintyjien kanssa. Sambic tanssiliikunta vie sinut brasilialaisten tanssien ja rytmien maailmaan tyyleinä samba/axé/samba-reggae! Jatkotunnit keskittyvät reippaisiin sarjakokonaisuuksiin ja mausteena myös sambaan olennaisesti kuuluva samba no pé -askel, jota yhdistetään muihin liikkeisiin. Lopussa fiilistellään tunnilla työstetyllä samba koreografialla yhdessä esiintyjiemme kanssa. Tunti sopii samban perusteet hallitseville tai sambasta kiinnostuneille kokeilijoille, joilla on jo aiempaa tanssikokemusta. Ohjaajana Sambic -liikuntatuotteiden kehittäjä Taina Kanerva/Tanssikoulu Sambic sekä Sambic-Team.
www.sambic.com

19.00-19.30 Capoeira workshop

19.30-20.00 Milagre-tanssikoulun esittelytunti
Milagren Samba no pé -tekniikka -näytetunnilla keskitymme täysin samban perusaskeleen eli samba no pé:n tekniikkaan. Olitpa sitten aloitteleva tai jo kokeneempi sambista, saat tunnilta varmasti aimo annoksen asiantuntevaa tietoa ja tehokasta treeniä. Tekniikkatunti sopii kaikille tasosta riippumatta. Tanssimme samba no pé:ta eri tempoihin, eri suuntiin ja muutamalla erilaisilla tyylillä, jotta pääset jyvälle askeleen monimuotoisuudesta. Treenaamme myös ajan puitteissa eri tyyleihin tarvittavaa vartalonkäyttöä, lantiotekniikkaa sekä käsien ja pään käyttöä. Teemme samba no pé:n harjoittelun yhteydessä myös jonkin verran erilaisia jalkakikkailuja ja askelyhdistelmiä, jotka kuuluvat olennaisena osana samba no pé:n tanssimiseen. Voit tanssia joko tossuissa tai korkokengissä (lattarikengät tai plataformat) riippuen omasta taitotasosta. Tunnin ohjaa samba no pé -taituri ja samban tekniikan huippuasiantuntija Anne Nevalainen-Silva.
www.milagre.fi

20.00-20.25 Sambic® perustunti
Iloa ja energiaa brasilialaisilla tansseilla! Energiaa ja liikkuvia lanteita on luvassa Sambicin näytetunnilla. 25-vuotias liikuntatrendi vie meidät samba-reggaen ja samban maailmaan, tanssimatkalle Bahiasta Rioon! Tunti sopii kaikille tanssiliikunnasta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aiempaa tanssikokemusta. Lajin erikoispiirteenä on lajin soveltuvuus kaikille tanssiliikunnasta kiinnostuneille, monipuolisuus sekä selkeä ja hauska opetustyyli. Ohjauksen ohessa voit ihastella myös oikeita samba-asuja. Ohjaajana Sambic -liikuntatuotteiden kehittäjä Taina Kanerva/Tanssikoulu Sambic sekä Sambic-Team.
www.sambic.com

20.30-21.00 Samban esittelytunti / Suomen Sambakoulujen Liitto ry./ Terhi Poutiainen

22.00 alkaen: Pagode-baari ”Brazuca” | Tanssikatu, ravintola Street Kitchen)/ Suomen Sambakoulujen Liitto ry.
Tule mukaan tanssimaan, laulamaan ja pitämään hauskaa letkeän Pagode-samban tahdissa. Livemusiikista vastaa sambakoulujen soittajista koottu pieni akustinen pagoderyhmä. Tässä Brazuca-ravintolassa on koko festivaalin ajan brasilialainen teema ja tarjolla on brasilialaisia ruokia ja juomia.
samba.fi

Lasten Samba-workshopit

Lauantai

Halli 3, Tila 4

12.00-12.30 Lasten 5-8 v. Samba-workshop / Suomen Sambakoulujen Liitto ry. / Salla Kytömäki (Império do Papagaio)
Brasilialainen karnevaalisamba sopii loistavasti lapsillekin. Rytmikäs, mukaansatempaava musiikki tekee tanssimisesta hauskaa. Kokeilutunnilla ei tarvitse osata askelia, vaan hyvä fiilis ja tanssimisen ilo ovat tärkeämpiä.
Iloinen ja energinen Salla on taitava tanssija ja kokenut opettaja,ja hän on vetänyt useita vuosia lasten ryhmiä sambakoulu Império do Papagaiossa.

Halli 3, Tila 3

18.30-19.00 Lasten 9-12 v. Samba-workshop / Suomen Sambakoulujen Liitto ry. / Salla Kytömäki (Império do Papagaio)
Brasilialainen karnevaalisamba sopii loistavasti lapsillekin. Rytmikäs, mukaansatempaava musiikki tekee tanssimisesta hauskaa. Kokeilutunnilla ei tarvitse osata askelia, vaan hyvä fiilis ja tanssimisen ilo ovat tärkeämpiä.
Iloinen ja energinen Salla on taitava tanssija ja kokenut opettaja ja hän on vetänyt useita vuosia lasten ryhmiä sambakoulu Império do Papagaiossa.

Osta liput