Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

TuureK_250Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on suomalainen yhtye, joka on tähän mennessä levyttänyt mm. Valon pisaroita 2010, Erämaa 2011, Afrikan Tähti 2012 ja Käpälikkö 2014. Ihmiset ovat löytäneet levyt, ja ne ovatkin kaikki myyneet platinaa. Yhtye on kuitenkin ennenkaikkea livebändi.

Tuure Kilpeläinen perusti teini-ikäisenä ensimmäisen yhtyeensä, jossa soitettiin lähinnä coverkappaleita. Hän itse soitti bassoa ja samalla opetteli soittamaan kitaraa ja pianoa. Lisäksi hän teki 16-17-vuotiaana ensimmäisen sanoituksen kappaleeseen Kuusaa Blues.

Tuure teki vuonna 1996 Jussi Jaakonahon kanssa Auringonpilkut-nimisen EP:n joka julkaistiin Salamanteli-nimen alla. Salamanteli-yhtyeessä vaikuttivat Tuuren ja Jussin lisäksi Tero Siitonen ja Jan Pethman. EP-levyn kolme kappaletta Tuure ja Jussi tekivät yhdessä. 90-luvun lopulla Tuure Kilpeläinen lähti opiskelemaan Taideteolliseen Korkeakouluun ja teki samalla musiikkia sekä Luksus-yhtyeen nimissä että joillekin artisteille, kuten Jonna Tervomaalle.

Vuodesta 2003 lähtien Tuure Kilpeläinen on levyttänyt musiikkia sooloartistina. Hän teki kolme sooloalbumia omalla nimellään, kunnes 2010-luvulla alkoi kiinnostua myös maailmanmusiikista. Näin syntyi nykyinen kokoonpano Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani. Valon pisaroita-albumin kappaleista suurin osa Tuure Kilpeläisen käsialaa, nykyään myös Kaihon Karavaani -yhtyeen muut jäsenet ovat mukana biisien teossa.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani avaa Suomen suurimman tanssilattian Tanssi Vieköön -tapahtumassa perjantaina. Varmista paikkasi ensimmäisten tanssijoiden joukossa!

Osta liput