Tanssiteatteri

Tanssiteatteri yhdistelee tanssia, teatteria ja musiikkia. Tanssi ei ole teosten ainoa ilmaisukeino, vaan niihin voi sisältyä myös puhetta, laulua ja pantomiimia. Fyysinen ilmaisukieli voi käyttää kaikkia tanssin ja liikehdinnän muotoja, akrobatia mukaan lukien. Myös kaikki teatteritekniset ilmaisukeinot ovat työkalujen joukossa. Tule tutustumaan tähän upeaan esittävän taiteen muotoon Tanssi Vieköön -festivaalin Nykytanssikorttelissa!

Osta liput!

glims-ja-glomsGLIMS & GLOMS

 esittää otteen JAM-tanssiteoksesta

Romanttisen kaihomielinen JAM kuljettaa katsojaa haaveellisesta visuaalisuudesta ilmeikkääseen mimiikkaan ja sähäkkään toimintaan. Mykkä tarinankerronta ottaa lapset ja muut klovnien hurmaamat kämmenelleen yllättävien tapahtumien pyörteisiin.

Tanssiteatteri GLIMS & GLOMSin JAM saa ensi-iltansa Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa 31.8.2017.

 

Tanssi Vieköön -tapahtumassa Nykytanssilavalla esityksestä saadaan 15 minuutin maistiainen, jossa tanssivat Jonna Aaltonen, Mikko Makkonen ja Eero Vesterinen. Teoksen koreografia on Simo Heiskasen käsialaa.

gruppen-fyraGruppen Fyra

Äiti!-nykytanssiteos on hyväntuulinen, pilke silmäkulmassa tanssittu kannanotto äitiyden ihanuuteen ja kamaluuteen. Teos sisältää arjen kommelluksia ja sattumuksia, äitiyden tunteiden kirjoa ja hassua huumoria Gruppen Fyra -ryhmän tuttuun tyyliin.

Tanssi Vieköön -tapahtumassa lavalla nähdään tanssivan äidin lisäksi myös äidin sisäistä ääntä tulkitseva Tommi Haapaniemi sekä noin 4000 (tanssivaa) papiljottia. Jotain todella mielenkiintoista ja erilaista on siis tarjolla nykytanssirintamalla.

 

Linda#faceinthemirror

Linda#faceinthemirror on tanssitaiteilija Jyrki Haapalan ja kuvataiteilija Tero Puhan yhteisohjaus. Teos on nykytanssin, videon, valokuvan ja livemusiikkin keinoin toteutettu matka sosiaalisen median maailmaan ja illuusioihin. Julkisuuden ja sosiaalisen kehonkuvan pakkomielteet ja paineet luovat teemalliset puitteet tälle aisteja hivelevälle ja ravistelevalle teokselle.

lindauusiTeoksen keskeinen nimihahmo on taiteilija Julia Suikin esittämä
sosiaalisen median julkkis Linda. Jyrki Haapalan tulkitsemalla
mieshahmolla on Lindaan pakkomielteinen suhde, joka sekoittaa hänen
todellisuudentajunsa. Lopulta hahmojen tarinat kietoutuvat yhteen mitä
kummallisemmalla tavalla.

Teoksen musiikin on säveltänyt Juissi Vainiola, joka yhdessä laulaja Minna
Karttusen kanssa luo teoksen äänimaailman. Teoksen työryhmään kuuluvat myös muotisuunnittelija Teemu Muurimäki ja meikkitaiteilija Piritta Hirvanen.

Teoksen pituus on 45 minuuttia. Teosta Suositellaan yli 13-vuotiaille.
Käsikirjoitus ja ohjaus: Tero Puha, Jyrki Haapala
Koreografia ja tanssi: Jyrki Haapala
Lindan rooli: Julia Suikki
Valokuvat ja videot: Tero Puha
Musiikki ja äänisuunnittelu: Juissi Vainiola
Laulu: Minna Karttunen
Lavadesign ja pukusuunnittelu: Teemu Muurimäki
Meikit ja hiukset: Piritta Hirvanen

Jenni Kivelä & Kiltit Ihmiset

Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys

 

 

 

 

 

 

Geisha

Tanssikonsertti

 

 

 

 

 

 

Osta liput