Semba ja Kizomba

Semba ja Kizomba ovat molemmat Angolasta lähtöisin. Semba on paritanssi, josta myös suosittu kizomba on saanut alkunsa. Semba on rytmikästä, vahvasti maahanpäin polkevaa ja luovaa tanssia, jossa viennin ja seuraamisen taito on oleellinen. Sembassa ei nimittäin ole yhtä tiettyä askelrytmiä, johon tukeutua läpi kappaleen, kuten useimmissa muissa paritansseissa. Kizomba on sensuelli paritanssi, jota tanssitaan paljon kiinteässä otteessa parin liikkuessa ”kuin yhtenä”.

Tule mukaan Kirsin ja Carloksen Semba-tunneille!

sembaKirsi VanSol on rakentanut Suomen kizomba- ja sembaskeneä jo vuodesta 2010. Hän on opiskellut maailman parhaiden opettajien johdolla ja mm. asunut Lissabonissa noin puolentoista vuoden ajan opiskellen lisää ja toimien samalla opettajana. Kirsi on kansainvälisesti tunnettu “valkoinen angolana”.

Angolalainen, espoolaistunut Carlos toimii Kirsin parina tuoden aitoa angolalaista tyyliä tanssiin. Carloksen näyttävä, elegantti tyyli on tunnustettu myös miehen ja tanssilajin yhteisessä kotimaassa, jossa Carlos käy säännöllisesti oppimassa lisää ja esiintymässä kansallisessa tv:ssä.

Tanssi Vieköön -festivaalilla Kirsi ja Carlos esittävät ja opettavat sembaa. Voit seurata heitä myös Facebookissa.

Sembaa lauantaina tilassa 103:

14.00 – 14.30 Semba Music Playing, Kirsi & Carlos will dance and demonstrate. Questions & Answers.
14.30 – 15.30 Semba Introduction Class with Kirsi & Carlos
15.30 – 16.00 Semba music playing, free dancing, Q & A
16.00 – 16.50 Semba Open Level class with Kirsi & Carlos

Kizomba room with Omar & Johanna

omarjajohannauusi

Omar & Johanna ovat pitkän linjan tanssijoita ja tanssinopettajia. He ovat toteuttaneet monet tanssiunelmansa perustamansa I Dance Helsinki -organisaation kautta. I Dance Helsinki on aktiivisesti kasvattanut ja inspiroinut kaupungin AfroLatin-skeneä useiden vuosien ajan, tuoden viikoittain yhteen eri koulujen ja tanssilajien harrastajat. Tapahtumissa käy sekä kizomban, salsan, bachatan kuin zoukinkin tanssijoita yli koulurajojen. I Dance Helsinki järjestää vuosittain myös Suomen suurimman kizomba-tapahtuman, FIKi-festivaalin. I Dance Helsinki löytyy myös Facebookista.

Kizomba-musiikki, liikkeen pehmeys ja parin välinen viennin ja seuraamisen herkkyys saivat Omarin ja Johannan rakastumaan kizombaan. He ovat käyttäneet paljon aikaa ulkomailla treenaamiseen ja tanssin opiskeluun maailman huippuopettajien johdolla.

Kizomban ytimessä on tanssille tyypillisen liikkeen ymmärtäminen ja jokaisen tanssiparin kohtaaminen juuri siinä kyseisessä hetkessä. Omarille ja Johannalle on tärkeää, että jatkuvien kuviosarjojen oppimisen sijaan fokus on paritanssin nautinnollisessa sujumisessa, musikaalisuudessa ja pehmeässä viennissä ja seuraamisessa.

Tanssi Vieköön -festivaalilla Omar ja Johanna opettavat sekä kizomban alkeita sekä avoimen tason tunteja. Lisäksi he huolehtivat siitä, että kizomba raikaa tanssilattialla sekä perjantai- että lauantai-iltojen bileissä!

Viikonlopun aikataulu Tanssi Vieköön -festivaalin Kizomba-salissa:

Pe
17.00 – 17.30 Vapaata tanssia Kizomba-salissa
18.00 – 19.00 Kizomban alkeet, opettajina Omar & Johanna
19.00 – 19.30 Kizomban alkeispractica
19.30 – 20.30 Avoimen tason (ei alkeet) Kizomba-tunti, opettajina Omar & Johanna
20.30 – 02.00 Kizomba-bileet

La
18.00 – 19.00 Kizomban alkeet, opettajina Omar & Johanna
19.00 – 19.30 Kizomban alkeispractica
19.30 – 20.30 Avoimen tason (ei alkeet) Kizomba-tunti, opettajina Omar & Johanna
20.30 – 02.00 Kizomba-bileet

Osta liput